Loading
Correctbook: uniek en duurzaam

  Ik heb Correctbook via Instagram leren kennen ik vind dat ze unieke producten hebben,  ik heb ze direct een mail voor een samenwerking gestuurd. Normaal mail ik een bedrijf alleen als ze zelf een oproep hebben geplaatst. Maar ik vond hun verhaal zo uniek! Ik ben super blij dat ze met mij willen samenwerken. Lees in dit blog-artikel het mooie verhaal van correctbook en wat ik van Correctbook vind.

  Correctbook:
  Is een sociale onderneming die zich inzet tegen alfabetisme wereldwijd. 250 miljoen kinderen hebben wereldwijd geen pen en papier om te leren lezen en schrijven.
  De Correctbook kun je oneindig gebruiken doordat het uitwisbaar is. Ze doneren 10-25% van hun omzet aan stichting Kwasa en stichting Rhiza.

  Verhaal:
  Sam de oprichter van Correctbooks , werd op zijn vakantie in Zuid-Afrika geconfronteerd met het wereldwijde probleem van analfabetisme. Het verbaasde hem dat kinderen niet vroegen naar levensmiddelen zoals eten en kleren. Kinderen wilde juist iets anders, namelijk pen en papier. Deze kinderen wilde zich ontwikkelen door te leren lezen en schrijven, maar de materialen miste of raakte snel weer op.  Terug in Nederland wilde Sam deze probleem oplossen door schrijfpapier te maken die niet op kan gaan, dus oneindig te gebruiken is.

  Doel: Bedrijf Correctbook wil komende 5 jaar, 1 miljoen kinderen van een correctbook voorzien om alfabetisme tegen te gaan. Wat een mooie doel!

  Wat is een correctbook?
  Je hebt verschillende soorten Correctbooks, kleuren (kaft) en in diverse formaten zoals A4 en A5. Je kan de correctbooks oneindig gebruiken om mee te schrijven of te tekenen en met een sponsje ook weer uit te wissen.

  IMG_E7890

  Over de gehele wereld zijn 1 miljard mensen boven de 15 jaar analfabeet!

  Wat ontvang je bij de correctbook?
  - stift
  - Twee sponsjes

  IMG_E7881

  Wat vind ik van de correctbook?
  Handig om dingen op te schrijven, goed voor het milieu omdat je  het elke keer opnieuw kunt gebruiken, het formaat van de correctbook is prima niet te klein en niet te groot ik kan het overal mee naar toe nemen. De stift is makkelijk vast te houden ook voor mensen die last van hun handen hebben ( ik heb een lichte zenuw beknelling in mijn hand).  Ook de spons maakt alles goed schoon. Ik gebruik de correctbook voornamelijk als planning. Ik ben dol op de kleur geel en mijn correctbook gaat overal mee.

  IMG_E7915

  Conclusie:
  Wat een mooie doel om 1 miljoen kinderen binnen 5 jaar van correctbooks te voorzien! Je kan via hun website inschrijven zodat je via de mail op de hoogte gehouden word of ze hun doel gaan behalen. Vol lof over de correctbook! Alleen vind ik de correctbook voor 14,95 euro een beetje aan de dure kant, maar aan de andere kant steun je wel een goede doel.
  Ook kan je als bedrijf een eigen ontworpen correctbook bestellen.

  IMG_7908

  Wil je ook zo'n leuke correctbook en dit doel steunen kijk dan op de website!
  https://www.correctbook.nl

   

  Wat vind je van de Correctbook?

  Liefs
  Miriam

  Dit review is via een samenwerking tot stand gekomen!

  Words Minimum :
  Comments

  More Posts